В Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) ще бъде добавена

...
В Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) ще бъде добавена
Коментари Харесай

Промени в закона ще регламентират достъпа на хора с увреждания до плажовете

В Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) ще бъде добавена смяна, която да даде формулировка на това какво е налична среда на морския плаж за хората с увреждания и обезпечаването й да бъде отговорност за стопаните на плажовете.

Това ще стане и посредством групирането на плажовете, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която направи инспекция за достъпността на морски плаж „ Бургас-север “ дружно с  Грета Аспарухова и Христина Начева.

На някои от плажовете концесионерите към този момент са обезпечили колички, които са извънредно значими. Така един път стъпили на морския плаж, хората с увреждания могат да се къпят и в морето. Такива има на плаж „ Слънчев бряг-юг “, стана ясно от думите на министъра. Ангелкова обърна внимание, че в този момент няма явен правилник, а в действителност е нужна законова база, с цел да може туристическата администрация да задължи концесионерите и наемателите да обезпечат тази досегаемост.

„ Със сигурност това ще бъде направено с смяната на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, чийто проект е на публично разискване. В момента на плажовете, които имат подписани анекси с нас по договорите за наем и концесия и би трябвало да обезпечат досегаемост, ще издадем наставления направеното да бъде тествано, с цел да може в действителност да обслужва хората “, подчертава тя.
 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР